Service

Vi utfører service og vedlikehold på alle merker luft/luft varmepumper

Service på varmepumpen gir mer effektiv drift og mindre slitasje

I likhet med bilen som må periodisk service, rengjøres og vaskes, krever også en varmepumpe vedlikehold og stell.

En god varmepumpe bør ha en levetid på minst 15 år, og tar du ikke godt vare på den så vil levetiden raskt kunne reduseres.

Vi anbefaler service annenhvert år, og følger du anbefalinger for vedlikehold og service er du sikret god og stabil drift i mange år.

 

Vår standard service

Kr 1 500,-

  • Rengjøring av innedel, rensing av register (varmeveksler). Rensing av finfilter og evt. bytte av mikro/kullfilter.
  • Teste ytelsen, måle avgitt effekt fra varmepumpen.
  • Kontrollmåling av spenning, strøm og jord.
  • Bytte batterier i fjernkontrollen. Kontroll av alle funksjoner.
  • Kontrollere veggfeste og vibrasjonsdempere.
  • Kontrollere festing av alle kabler mellom inne- og utedel samt tilførsel.
  • Kontrollere kondensvannslangen.
  • Sjekk av isolering spesielt limskjøter og lignende.
  • Lekkasjekontroll av anlegget og kontroll av at det er tilstrekkelig med arbeidsmedium på anlegget.

 

Vedlikehold

Å kjøpe en varmepumpe er en stor investering for de fleste. Derfor kan det være bra å kjenne til noen av risikoene som din varmepumpe kan utsettes for. Vi gir deg rådene for at varmepumpen skal leve lenge og gi deg optimal effekt hele sin levetid.

Akkurat som de fleste maskiner må en varmepumpe vedlikeholdes. Ved å sjekke og se til varmepumpen din regelmessig gir du den de beste vilkårene for å levere optimalt, og ikke minst ha lang levetid. Det finnes en rekke unødvendige skader og risikoer, for eksempel mugg, fuktskader, lavere kapasitet eller effektivitet. Følg rådene, så unngår du unødvendige skader.

Rengjør filteret jevnlig

Et skittent luftfilter kan senke varmepumpens evne til å varme opp rommet. Filteret finner du ved å åpne frontluken på innedelen. Ta ut filteret og støvsug det nøye. Gjerne annenhver uke, spesielt i høysesongen høst-vinter hvor pumpen blir brukt mye. Bytt filteret om det virker slitt.

Hold et øye med utedelen

I vårt nordiske klima utsettes varmepumpens utedel for store påkjenninger. Derfor er det viktig å holde et øye med den slik at den ikke dekkes til av skitt, løv eller snø. Det kan gjøre at luftinntaket reduseres, som igjen kan påvirke ytelsen. Gjennom vinteren er det også viktig å holde eventuelt oppbygging av is under utedelen under kontroll. Se bruksanvisningen for instruksjoner på hvordan det gjøres på best mulig måte. Bygges det opp mye is kan det påvirke den automatiske avfrostingen, og være årsak til at varmepumpen slutter å produsere varme.

Jevnlig service

Selv om det er mye du kan gjøre selv er det også viktig å ikke glemme jevnlig service. Om du slurver med dette jevnlige tilsynet av fagpersoner kan du for eksempel se problemer med mugg. Dette kan oppstå om det er mye støv i varmepumpen som hindrer drenering av fukt som bygger seg opp. Dette kan lett forhindres med besøk av en autorisert installatør som gjennomgår alle bevegelige deler, sjekker gasstrykket i pumpen og renser de delene av pumpen du ikke kommer til selv. Vi anbefaler en slik service før høsten og vinteren setter inn. Da er pumpen din klar for oppgavene når kulden kommer.

Relaterte innlegg

Montering

Montering

Montering av varmepumper fra Hallingdal Klima

Pin It on Pinterest