Varmepumpen er gull verdt om sommeren og gir bedre hverdag for astmatikere og pollenallergikere

Ikke bare kjøler varmepumpe deg ned på glovarme dager, den bidrar også til en bedre hverdag for allergikere og astmatikere.

At en varmepumpe også fungerer som luftrenser er ikke alle klar over. Vi mener det er en svært nyttig tilleggsfunksjon ved siden av oppvarming av boligen.

Folk med både astma, og/eller pollenallergi merker godt hvilken stor forskjell en varmepumpe kan gjøre for dem som kjenner vårens og sommerens oppblomstring på kroppen. Du vil faktisk merke at inneluften er lettere å puste i, og at tette luftveier kan løsne opp. Varmepumpen bidrar til å rense luften for pollen og støv, og gjør en merkbar forskjell for innemiljøet når pollensesongen setter i gang. Om vinteren så renser varmepumpen også luften for støv partikler fra vedfyring hvis du feks supplerer varmepumpen med en vedovn.

Kjøler ned glovarme hus og sommerhus

Varmepumpens kjølefunksjon er veldig nyttig på varme sommerdager. Her har du faktisk en aircondition som holder boligen deilig og sval hele sommeren. Å bruke varmepumpen til kjøling bruker mye mindre strøm enn å bruke den til oppvarming, så det koster ikke stort i strømutgifter å unne seg en behagelig innetemperatur sommerstid.

Lufttørking

Varmepumper har en lufttørking funksjon som også bidrar til å holde temperaturen kjølig. Tørr luft kjennes kjøligere enn fuktig luft, og i Norge trenger man for det meste kun å bruke tørke funksjonen for å holde temperaturen behagelig innendørs. Det er bare på de aller varmeste sommerdagene man behøver å bruke varmepumpens kjølefunksjon.

Beskjedent strømbruk

Og hvor mye strøm bruker disse funksjonene? Mens en varmepumpe vinterstid bruker omtrent like mye strøm som en stor panelovn, kan man benytte seg av luftrenser funksjonen uten at varmepumpen bidrar med oppvarming eller avkjøling. Dersom man kun benytter viftefunksjonen i modulen som er montert innendørs uten å benytte utendørs modulen, bruker varmepumpen så lite som 60 til 80 watt, eller like mye som en vanlig glødepære. Vil man bruke kjølefunksjonen i tillegg, vil varmepumpen bruke omtrent 200 watt.

Kort oppsummert

  • På varme dager kan varmepumpen kjøle ned boligen din
  • Varmepumpen renser også luften innendørs, det er nyttig for allergikere og astmatikere
  • Varmepumpen bruker langt mindre strøm når den kjøler sammenlignet med når den varmer, og enda mindre om du kun vil bruke viften til å rense luften

Pin It on Pinterest